POSJETITELJI MOGU I DAROVATI KRV Maraton lađa u subotu na Jarunu

U subotu, 27. svibnja, na zagrebačkom jezeru Jarun održat će se Maraton lađa. Utrka počinje u 18 sati, a proglašenje pobjednika je u 20 sati. Nakon proglašenja pobjednika, na rasporedu je nastup kulturno-umjetničkog društva iz Metkovića.

Svi zainteresirani posjetitelji dobit će priliku isprobati neretvanske lađe tijekom cijelog dana, sve do 17 sati. U suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu, svi će posjetitelji u subotu moći i darovati krv.

Osim same utrke, organizatori su 25. i 26. svibnja pripremili i izložbu fotografija na kojima će biti prikazane utrke lađa na Neretvi, kao i one s prošlogodišnje jarunske utrke.

“Ove godine imamo 20 prijavljenih ekipa, pšto je zaista impozantno. Moramo se pohvaliti kako nam ovdje dolaze sve lanjske ekipe koje su bile, uz još par novih. Uprava je donijela jednostavnu odluku da svi oni koji su lani sudjelovali uz plasman na prošlogodišnjem maratonu imaju prioritet, ni jedna ekipa koja se prijavila nije odbijena i mislim da je zaista dobro da nismo morali donositi odluke da nekoga stavimo van snage. Pohvala našim salašarima iz Novog Sada koji će također ostati dva dana s nama. Ove kontinentalne ekipe također dolaze uz pojačanje, tako da iz Bjelovara imamo tri ekipe, imamo Sisak i Transfuziju”, izjavio je predsjednik Udruge lađara Neretve Dalibor Obradović.

Komentiraj