Arhiva Nacionala

POSJET KAZAHSTANU Zoran Milanović i gospodarsko izaslanstvo na bilateralnim sastancima

[quote_box_center]

  • Predsjednik Vlade Milanović predvodi hrvatsku gospodarsku delegaciju sastavljenu od predstavnika hrvatskih tvrtki  i poduzetnika s područja industrije prehrane, obrambene industrije, graditeljstva, medicine, informatike i telekomunikacija, brodogradnje te turizma

[/quote_box_center]

Predsjednik Hrvatske vlade, Zoran Milanović i gospodarsko izaslanstvo u službenom su posjetu Republici Kazahstan.

Milanović se jutros susreo s kazahstanskim predsjednikom vlade Karimom Massimovim,  nakon čeg su održani bilateralni susreti izaslanstava.

„Drago mi je biti danas u Kazahstanu, uspješnoj naciji koja je prije dvadeset godina bila u nepovoljnom položaju, a čiji su rezultati danas impresivni. S nama je hrvatska gospodarska delegacija sastavljena od brojnih poduzetnika koji izražavaju velik interes za poslovanje s Kazahstanom. Mi smo članica Europske unije već dvije posljednje godine, rast hrvatskog izvoza i produktivnosti čini nas spremnim sudjelovati na ovom rastućem i vrlo obećavajućem tržištu”, rekao je Zoran Milanović i najavio kako će predsjednik Nursultan Nazarbajeva posjetiti Hrvatsku ovog ljeta.

Karim Massimov pozvao je hrvatske tvrtke da dođu u Kazahstan i sudjeluju u razvoju i dodao kako će današnji poslovni forum biti “prilika da se dvije zemlje još bolje upoznaju i razumiju”.

Komentiraj

Source:NACIONAL