Put Vukovara iz Orašja je u četvrtak u hodnji krenulo 80-tak dragovoljaca, veterana i invalida Domovinskog rata s područja Orašja i Domaljevca-Šamca, a u Vukovar namjeravaju stići u subotu, 18. studenoga, kako bi se pridružili komemorativnim događanjima u sklopu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

“Po sloganom ‘Zajedno u ratu, zajedno u miru’ Kolonom sjećanja Orašje-Vukovar želimo se prisjetiti na osobit način ne samo branitelja Vukovara već i svih onih hrvatskih branitelja koji su poginuli braneći Posavinu te i na ovaj način ukazati na nevinost naših suboraca, pripadnika HVO-a, uhićenih prošle godine uoči blagdana Svih Svetih i Dušnog dana, a koji se danas brane sa slobode”, izjavio je predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HR Herceg Bosna podružnica Orašje, Ilija Mišković.

Nakon prelaska rijeke Save i ulaska u Republiku Hrvatsku, sudionici Kolone sjećanja Orašje-Vukovar uputili su se preko Županje, Gradišta i Cerne do Andrijaševaca i Rokovaca nedaleko Vinkovcima gdje će i prenoći. Drugoga dana, u petak, cilj im je stići do Bogdanovaca, a u subotu, 18. studenoga, i do Vukovara kako bi se pridružili tamošnjoj Koloni sjećanja kojom će se obilježiti 26 godina od stradanja toga grada u velikosrpskoj agresiji tijekom Domovinskog rata.

Organizator Kolone sjećanja Orašje – Vukovar je Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HR Herceg Bosna podružnica Orašje, a do Vukovara posavski branitelji prijeći će 70-tak kilometara.

Komentiraj