POSAVEC: “Premijer i ja nismo ni riječi progovorili o odnosima stranaka”

Premijer Andrej Plenković s međimurskim županom Matijom Posavcem nakon sjednice Vlade u Čakovcu obratio se javnosti.

Plenković je kazao kako je sjednica Vlade bila sadržajna i sveobuhvatna. “Drago mi je da je susret i sjednica prošla u radnoj atmosferi”, dodao je Posavec.

Što se tiče oštrih kritika koje je Posavec uputio na račun Vlade i ministra Darka Horvata uoči sjednice u Čakovcu, a danas je pred novinare izašao s premijerom, u pomirljivom tonu, Plenković se našalio: “Popili smo kavu”, piše N1.

Posavec je kazao kako je s ministrima razgovarao te kako je dobio potvrdu da će sjesti i porszgovarati o nekim projektima.

Novinari su Posavca upitali zalaže li se i dalje za raskid koalicije HNS-a i HDZ-a. “Premijer i ja danas niti riječi nismo razgovarali o odnosima političkih stranaka, niti sam ja predsjednik stranke da na toj relaciji razgovaramo”, rekao je Posavec.

Plenković je rekao da je Posavec, tijekom pregovora o stvaranju nove koalicije, “svakako bio jedan od ljudi s kojima smo razgovarali na formiranju nove parlamentarne većine”.

“Nisam ja bio taj koji je razgovarao i zagovarao koaliciju. Morao sam ići na sastanak, ja na njemu nisam imao neku aktivnu ulogu, bio sam prisiljen doći na taj sastanak,jer je u tom trenutku predsjednik stranke dao ostavku, potpredsjednice stranke bile su u izlasku iz stranke i jedina struktura je bila zamjenik predsjednika i predsjednik središnjeg odbora i to smo bili kolega Štromar i ja. Nakon toga sastanka dao sam ostavku na sve funkcije u stranci i povukao se”, kazao je Posavec novinarima.

Komentiraj