POSAVEC: “Međimurska županija ne može preuzeti dug prema veledrogerijama”

Međimurski župan Matija Posavec u četvrtak je, uoči sjednic Skupštine Međimurske županije, poručio kako županija nema mogućnosti sudjelovati u preuzimanju duga čakovečke županijske bolnice prema veledrogerijama.

Posavec je rekao kako bolnica u Čakovcu ima manje od milijun kuna obveza koje su stare više od 300 dana, odnosno u vremenskom okviru koji ne podrazumijeva ovrhu.

“Trenutna dugovanja prema veledrogerijama su oko 49 milijuna kuna, s time da je 36 milijuna kuna do 250 dana. U vremenskom okviru koji ne podrazumijeva ovrhu, ono što je više od 300 dana, je 890 tisuća kuna. Ako uzmemo neke druge bolnice za usporedbu, koje su dužne više stotina milijuna kuna, onda mi nemamo takav problem”, rekao je međimurski župan.

Komentirao je jučerašnji sastanak u Ministarstvu zdravstva gdje je od županija, kao osnivača bolnica, traženo da sudjeluju u pokrivanju dugovanja prema veledrogerijama u iznosu od 30 do 50 posto. “Što se tiče Međimurske županije, nema mogućnosti da sudjeluje u preuzimanju tog duga”, rekao je Posavec novinarima.

Komentiraj