POSAVEC: “Imam osobno jedan cilj da u potpunosti maknem ideološke teme i rasprave”

Međimurski župan Matija Posavec sinoć je u emisiji ‘Otvoreno‘ komentirao medijske napise da je ‘dobra udaača’. Inače, Posavec će na parlamentarne izbore kao nezavisni kandidat na listi Restart koalicije.

“Ima puno razloga. jedan je da je to samnom neka politika kontinuiteta. Ja sam 2015. i 2016. bio na listi Narodne koalicije. S druge strane stranke koje čine Restart koaliciju su mi pružile dosad na regionalnoj razini pa je na taj način to neka vrsta zahvale. našli smo se u jednoj kompatibilnosti programa. Što se tiče pitanja hoće li ovom kampanjom dominirati ideološke teme, evo mi smo već krenuli s njima. Ja sam prije nekoliko godina krenuo s jednim eksperimentom a to je da vidim mogu li na županijskoj razini, u županiji koju vodim, maknuti politiku iz sustava upravljanja, koliko god je funkcija župana ili zamjenika, politička”, objasnio je Posavec.

Dodao je da si je zadao cilj da to bude barem dvije trećine ljudi, da oni budu potpuno apolitični. Ističe da su danas na 94 posto ljudi koji nisu članovi niti jedne političke stranke. “Mislim da je to dobar put. Mi se danas suočavamo s 10 posto pada gospodarstva, 25 posto pada plaća, 20 posto pada prometa – i to su teme o kojima moramo govoriti i zato ja i u ovoj kampanji imam osobno jedan cilj da u potpunosti maknem ideološke teme i rasprave ovih dva i pol tjedna koliko nas čeka do izbora”, kazao je.

Upitan bi li radije izabrao funkciju saborskog zastupnika ili župana, Posavec kaže da bi, bez obzira na komociju koju pruža mjesto saborskog zastupnika, izabrao mjesto u izvršnoj vlasti kao župan, gdje može realizirati projekte i biti puno efikasniji građanima koji su ga izabrali.

Komentiraj