POSAVEC: “HNS nije pogriješio, nećemo odustati od zahtjeva”

Međimurski župan Matija Posavec u ponedjeljak je za N1 televiziju komentirao slučaj ministra uprave Lovre Kuščevića. Posavec poručuje kako HNS neće odustati od zahtjeva da Kuščević ode iz Vlade.

Sutra se održava sastanak koalicijskih partnera, a međimurski župan kaže da će ostanak ili odlazak HNS-a iz Vlade, ako Kuščević ostane ministar, biti odluka Predsjednitva stranke.

“Mi u ovom trenutku ne znamo odluku predsjednika Vlade. Tu će odluku morati reći on sam nakon što sutra završi sastanak. Ja neću biti na tom sastanku, bit će predsjednik HNS-a”, rekao je Posavec.

“Treba sjesti, razgovarati i donijeti konačnu odluku. Možda će sutra sve biti u redu pa će sve ovo o čemu razgovaramo pasti u vodu”, dodao je.

Upitan je li bila greška što je HNS javno tražio odlazak Kuščevića, Posavec kaže da nije i da HNS nije ni u čemu pogriješio. “Mislim da je dobro kritički upozoravati i govoriti o stvarima koje nisu dobre. Zašto bi netko pogriješio ako upozorava na nešto što nije dobro? Mora se postaviti granica u hrvatskoj politici. Mora biti nulta stopa tolerancije na bilo kakve primisli da visoki državni dužnosnik radi nešto, neću reći nezakonito, nego nešto iz domene sukoba interesa ili nečega što može štetiti ukupnoj politici”, objasnio je.

Na pitanje da komentira izjavu Kuščevića, koji je rekao da stranka s nekoliko postotnih poena ne može odlučivati tko će sjediti u Vladi, Posavec poziva na usporedbu te izjav i izjave od prije dvije godine, kada se preslagivala Vlada. “Tad su izjave bile drugačije. To je podcjenjivanje i uvreda, ali nije na meni da to komentiram”, rekao je.

Poručio je i kako neće odstupati od onoga što zadnjih dana komuniciraju.

Komentiraj