POSAVEC: “HNS mora napustiti HDZ prije rekonstrukcije Vlade”

Međimurski župan, HNS-ov MAtija Posavec potvrdio je u srijedu za 24sata kako traži sjednicu predsjedništva i Središnjeg odbora prije rekonstrukcije Vlade Andreja Plenkovića. Na toj bi se sjednici trebalo raspravljati o tome da HNS napusti vladajuću koaliciju koja je za Posavca postala besmislena.

“Moramo biti puno ozbiljniji i odgovorniji s obzirom na sve što se događa. Moramo zauzeti jasnije i čvršće stavove o tome kako ministarske afere opterećuju rad Vlade koja ne može ovisit o nekim ‘žetončićima’ u Saboru. Mi ne znamo niti tko čini parlamentarnu većinu. Pa zato ne smijemo više gubiti vrijeme i čekati kao tehnička Vlada zadnju godinu mandata da se sve pročisti”, rekao je Posavec za 24sata.

Dodao je kako parlamentarni izbpri trebaju biti najesen. “Nova Vlada se stigne formirati do presjedanja Europskom unijom na početku 2020. godine. Sada Vlada i vladajuća većina funkcionira kao raštimani orkestar”, istaknuo je.

Prošlog se tjedna Posavec ispričao za koaliciju sa HDZ-om biračima, ali stranka je preko toga prešla i rekla da je to njegov stav. Sada njegov zahtjev vjerojatno znači to da ili će HNS napustiti kolaciju ili će Posavec napustiti HNS ako odbiju njegov prijedlog.

Komentiraj