POSAVEC: “Da sam ja predsjednik Vlade, Kuščević bi bio teret”

Župan Međimurske županije Matija Posavec u ponedjeljak je u razgovoru za N1 telviziju komentirao zašto se nije pojavio na obilježavanju Dana antifašističke borbe u Brezovici kao izaslanik Kolinde Grabar – Kitarović te komentirao je li ministar Kuščević teret vladajuće koalicije.

“Razlog nedolaska u Brezovicu je čisto neke druge naravi, nego što drugi imuptiraju da politika ima veze s time. Ja sam i prošle godine bio izaslanik predsjednice. Ove godine dogodile su se neke druge stvari i bio sam spriječen doći”, objasnio je Posavec.

Poručio je da njegov nedolazak ne znači podrška aktualnoj predsjednici, te dodao da nikada nitko, koliko god se dugo bavio politikom, nije utjecao na njega.

“Predsjednica je institucija, institut predsjednika je delegirao mene jer u Međimurju živimo i dišemo antifašističke vrijednosti”, kazao je.

Posavec je kazao kako koalicija HDZ-a i HNS-a može izdržati do kraja, no kako je ista ta koalicija HNS-u jako naštetila. Na pitanje bi li Lovre Kuščevišć bio teret vladajućoj koaliciji, da je on predsjednik Vlade, Posavec je odgovorio: “Apsolutno!”

Komentiraj