PORUKE S DRUŠTVENIH MREŽA: “Nije pristojno da ministar koristi certificiranu masku dok iste nemaju u zdravstvenim ustanovama”

Premda je jutros ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao da preporučuju da kiruršku masku koriste oni koji su bolesni, kod kihanja ili kašljanja, da bi se zaštitili  oni koji nisu bolesni, a da to nema smisla niti je nužno kod zdravih ljudi, maske na licu, vidjelo se danas,  koriste gotovo svi ministri. Koriste ih i građani, a bez njih u pojedine trgovine ne smije se ući,  iako takav naputak o postupanju prema kupcima trgovci nisu dobili.

Najviše zanimanja javnosti privukle su uprave maske na licima premijera i ministara pa su tijekom  poslijepodneva društvenim mrežama počele kružiti objave o tome. Poruke s fotografijama upućene su upravo nadležnima.

U jednoj od njih, iz jedne zagrebačke bolnice, autor, medicinski djelatnik, kaže da nemaju maske kao ministri i njihovi vozači, ali “posao ide dalje” , dok se u drugoj objavi proziva ministar Zdravko Marić i šalje poruka Stožeru: “neka netko poruči Stožeru za civilnu zaštitu da nije pristojno da ministar financija u javnosti koristi certificiranu masku za lice sve dok se ne osigura dovoljan broj istih u zdravstvenim ustanovama”.

Komentiraj