PORTUGAL Napadnuta policijska postaja i zapaljeni automobili

Autor:

The police officers are seen near the damage caused by molotov cocktails is seen on the police station building at the Bela Vista neighborhood in Setubal The police officers are seen near the damage caused by molotov cocktails is seen on the police station building at the Bela Vista neighborhood in Setubal, Portugal January 22, 2019.   REUTERS/Rafael Marchante RAFAEL MARCHANTE

Neidentificirani napadači bacili su u utorak molotovljeve koktele na policijsku postaju u portugalskom gradu Setubalu i zapalili automobile u prijestolnici Lisabonu, nekoliko sati nakon što su prosvjedi protiv navodno rasno motiviranog ponašanja policije prerasli u sukobe.

U policiji kažu da zasad nisu ustanovili vezu između napada i prosvjeda u Lisabonu u ponedjeljak navečer koji su izbili nakon upada policije u većinski crnačku četvrt Seixal na periferiji Lisabona.

Setubal se nalazi 50 kilometara južno od glavnog grada.

Policija je u nedjelju odgovorila na poziv da intervenira u svađi dviju žena i ušla u četvrt “Jamajku” gdje su ih mlađi stanovnici zasuli kamenjem.

Na videosnimkama vidi se kako policajci tuku nekoliko crnaca. Četvero stanovnika i trojica policajaca lakše su ozlijeđeni i zbrinuti su u bolnici.

Državni odvjetnik najavio je istragu o incidentu u Seixalu.

U predgrađu Lisabona nekoliko je siromašnih četvrti u kojima žive većinom imigranti iz bivših portugalskih kolonija.

Rasno nasilje u Postugalu je rijetko, no u incidentu 2015. godine 18 policajaca bilo je optuženo za kaznena djela motivirana rasizmom.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.