Porsche počeo testirati električni sportski automobil GT4 ePerformance

Screenshot YouTube

Porsche je počeo testirati električni sportski automobil GT4 ePerformance. Poznata automobilska tvrtka navodi ime koncepta 718 Cayman GT4 ePerformance, dok su neki mediji istaknuli da će ovaj model nositi samo naziv GT4 E-Performance. Uz otkrivanje brojnih karakteristika i detalja, fotografije električnog Porschea pogledajte ovdje.

Automobilska tvrtka je ovaj koncept razvila u sklopu svog programa Mission R, koji je namijenjen momčadima u svijetu motosporta. Ova i druge aktivnosti kompanija najavljuju uzbudljivi budući razvoj u ovom segmentu.

Test vozilo GT4 ePerformance je stavljen na podvozje modela 718 Cayman GT4 Clubsport. Dva sinkronizirana elktromotora (PESM) proizvode maksimalnu snagu veću od 735 kW ili 1000 KS. Otkriveno je da je hlađenje sustava pogona i baterija bio jedan od najvećih izazova konstruktora i dizajnera.

Oko šest tisuća dijelova ovog vozila je napravljeno prema prijašnjim skicama te je uložen veliki trud u procesu izrade. GT4 ePerformance bi trebao pokazati daljnje smjernice za razvoj mogućnosti elektropogona i u standardnim modelima.

Službenu premijeru i javni nastup na trkaćoj stazi ovaj model će imati na poznatom automoto događanju Goodwood Festival of Speed u lipnju. Sljedeće predstavljanje će biti u Porscheovoj tvornici u Leipzigu u kolovozu, koja slavi 20. godišnjicu postojanja.

Otkriveno je da će dva modela GT4 ePerformance biti predstavljena u nekoliko europskih zemlja, prije nego krenu na američku turneju početkom 2023. godine. Svjetska turneja uključuje i Azijsko-pacifičku regiju, gdje će se test vozila napraviti  do sredine 2024. godine.

Komentiraj