Porsche je uložio još 70 milijuna eura u Rimac Automobile: “Uzbuđeni smo vidjeti plodove ove sve dublje suradnje”

Porsche je uložio dodatnih 70 milijuna eura u Rimac Automobile, pa je tako Porscheov udio u kompaniji narastao na 24 posto, objavio je Reuters. Tvrtka Rimac Automobili tako je došla do vrijednosti od 795 milijuna eura, odnosno 947 milijuna dolara.

Podsjetimo, prošlog tjedna su mediji prenijeli izjavu Mate Rimca o mogućoj novoj investiciji od 130 do 150 milijuna eura.

Porsche je u Rimac Automobile prvi put investirao još 2018. godine, kada su preuzeli 10 posto udjela u kompaniji. Godinu dana kasnije povećali su udio na 15 posto, a sada su kupili dodatnih 8,8 posto za 70 milijuna eura.

“Rimac je odlično pozicioniran za izradu prototipova i automobila u malim serijama. Rimac Automobili su na putu da postanu jedan od glavnih dobavljača za Porsche, ali i druge proizvođače u high-tech segmentu automobilske industrije”, izjavio je direktor financija Porschea Lutz Meschke.

Novu investiciju Porshea komentirao je na svom Facebook profilu i Mate Rimac. “Postoji li bolja potvrda uspješnog partnerstva od tri investicije u četiri godine? Sklopiti suradnju s Porscheom nam je bilo iznimno bitno u početku. Jako smo ponosni na to što smo dobili i potvrdili njihovo povjerenje. Ova investicija od 70 milijuna eura je bitan dio naše dugoročne suradnje, koja će se proširiti na razne aspekte u budućnosti. Vrijednost i iznos investicije nisu prioritet u ovom dogovoru. Sada radimo na nekim drugim transakcijama koje će se odraziti na vrijednost Rimca kao kompanije. Uzbuđeni smo vidjeti plodove ove sve dublje suradnje”, napisao je.

Komentiraj