Porošenko: “Putin je luda osoba. Ukrajini treba više vojnih zaliha sa Zapada”

Bivši ukrajinski predsjednik Petro Porošenko u subotu je ruskog predsjednika Vladimira Putina nazvao ‘ratnim zločincem’ i poručio da ukrajinske snage neće odustati.

“Molim vas, ne vjerujte Putinu, molim vas, ne vjerujte Rusiji. Mislim da je Putin ratni zločinac… On je luda osoba”, rekao je Porošenko iz Kijeva za CNN. Dodao je da imaju sve manje streljiva, ali ne odustaju.

“Ne opraštamo Putinu ovakve stvari i apsolutno sam uvjeren da ćemo se boriti u svakoj kući, svakoj ulici i svakom kvartu – u Kijevu, u Harkivu… u svim gradovima”, rekao je i dodao da Putin podcjenjuje jedinstvo Ukrajine.

Porošenko je također rekao da Ukrajini treba više vojnih zaliha sa Zapada. “Spremni smo za borbu, ali ne trebaju nam vaši vojnici. No, trebamo sve – avione, protutenkovske, protuzračne rakete, prehranu, streljivo, sve”, rekao je Porošenko.

‘Propagandom’ je nazvao tvrdnje Kremlja o biološkom oružju u Ukrajini.

“Ja, kao bivši predsjednik Ukrajine mogu garantirati da nema nikakvog kemijskog, nikakvog bakteriološkog oružja. Ukrajina ga nema, nije ga imala prije i ne planira ga imati u budućnosti. To je definitivno potvrđeno. Ovo je klasičan, vrlo važan primjer ruske propagande”, zaključio je.

Komentiraj