HINA/ Mario STRMOTIĆ

PORIN 2016 Pjesma godine “Goli i bosi” Elementala, album godine “Matija svira Arsena” Matije Dedića

Diskografske nagrade Porin dodijeljene su u četvrtak navečer u Splitu, a  pjesmom godine proglašena je “Goli i bosi” grupe Elemntal s albuma “Tijelo”, a album godine je “Matija svira Arsena”, Matije Dedića.

Tijekom svečanosti dodjele “Porin” koja se dodjeljuje već 23 godine i smatra se najprestižnijom hrvatskom glazbenom nagradom, u četvrtak navečer u ŠRC Gripe izveden je i bogat zabavni program u kojem su sudjelovali brojni hrvatski glazbenici raznih glazbenih usmjerenja.

Tako je najboljom ženskom vokalno izvedbom proglašena Josipa Lisac, a za mušku vokalnu izvedbu “Porina” je dobio Massimo Savić za pjesmu “Jedan dan ljubavi” u kategoriji najbolja izvedba grupe s vokalom za pjesmu “Tu”.

Najbolji pop album je “Jedan dan ljubavi” pjevača Massima Savića.

Ibrica Jusić je osvojio Porin za album “Harlekino” pobijedio je u kategoriji najbolji album zabavne glazbe, a grupa TBF s albumom “Dana sutra” ima najbolji album klupske glazbe.

Nagrada za najbolju izvedba grupe s vokalom pripao je Elementalu za skladbu “Goli i Bosi” na albumu “Tijelo”.

U kategoriji najbolje jazz izvedbe Porina je dobio Matija Dedić za izvedbu skladbe “Ni ti ni je” s albuma “Matija svira Arsena”. Rundek Cargo Trio je Porina dobio za najbolji album alternativne glazbe za album “Mostovi”.

Najboljim albumom rock glazbe proglašen je “Dani zatvorenih vrata” grupe “Hladno pivo”.

Zagrebačka filharmonija, Akademski zbor Ivana Gorana Kovačića i dirigent Vladimir Kranjčević pobijedili su u kategoriji najbolji album klasične glazbe.

Porina za životno djelo osvojio je glazbenikHrvoje Hegedušić, a u kategoriji klasične glazbe Davorin Kempf.

Tijekom svečanosti kao i zabavnog programa u ŠRC Gripe nagrade “Porin dodijeljene su u čak 35 raznih kategorija.

 

Komentiraj