Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Porezna uprava kreće s pojačanim nadzorom fiskalizacije

Porezna uprava u suradnji s Carinskom upravom najavila je provedbu pojačanih nadzora fiskalizacije poreznih obveznika koji obavljaju trgovačku i djelatnost pripreme i usluživanja hrane i pića.

​U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti, ovlašteni službenici Ministarstva financija, provodit će pojačane nadzore fiskalizacije u razdoblju od 3. do 5. prosinca ove godine, i to kod poreznih obveznika koji obavljaju trgovačku djelatnost (prigodna prodaja u zatvorenim prostorima i na otvorenom) i djelatnost pripreme i usluživanja hrane i pića (na otvorenom, sajmovi, tržnice i sl.), navodi se u obavijesti.

Ovlašteni službenici Porezne uprave samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, kroz organizirane zajedničke akcije, tijekom cijele 2016. godine obavljaju nadzore primjene odredaba Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom i nadzore pravodobnosti uplate poreza i doprinosa.

Pozivaju sve građane kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1001, web servisa „Pišite nam“ http://www.porezna-uprava.hr/bi/Stranice/Pisite-nam.aspx ili dolaskom u lokalnu ispostavu Porezne uprave.

Komentiraj