POREZNA U AKCIJI NA JADRANU: Danas počinje pojačana kontrola pekarnica, iznajmljivača i taksista

Porezni inspektori od danas počinju pojačanu kontrolu fiskalizacije. Ona će se do 14. kolovoza provoditi na Jadranu, u pekarnicama, objektima za smještaj i uslugama taksija, objavila je Porezna uprava na svojim internet stranicama.

“​Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze, provodit će u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti u razdoblju od 8. – 14.8.2019. godine nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske. Nadzori će se s posebnim naglaskom provoditi na jadranskoj obali i otocima, svakodnevno uz 24 satnu nazočnost na terenu”, navodi se u priopćenju.

Porezna napominje kako će nadzornim aktivnostima biti obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnosti p​roizvodnje pekarskih i brašneno-konditorskih proizvoda, smještaja i taksi službe. Ističu i da su porezni obveznici koji isporuku dobara ili obavljanje usluga naplaćuju u gotovini, obvezni promet iskazivati potpuno, točno, pravodobno i uredno putem naplatnih uređaja ili na drugi odgovarajući način.

Komentiraj