Porezna krenula u velike kontrole, evo koje djelatnosti su na posebnom udaru

Porezna uprava objavila je na svojim stranicama kako kreće u pojačan nadzor, a ‘na udaru’ će im se posebno naći četiri djelatnosti – trgovine s cvijećem, štandovi i tržnice, taksisti te ugostiteljski objekti.

Nadzor je počeo jučer, a trajat će do 11. ožujka.

“Kroz provedene analize rizika i postupke praćenja izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno je da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje.

Obavještavamo porezne obveznike da u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti Porezna uprava u suradnji s Carinskom upravom provodi nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske.

Nadzori fiskalizacije obavljat će se očevidom u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja te drugim nadzornim aktivnostima. U razdoblju od 5. do 11. 3. 2020. godine nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni svi obveznici fiskalizacije, a posebno obveznici koji obavljaju djelatnost:

– G 47.76 – Trgovina na malo cvijećem, sadnicama, sjemenjem, gnojivom, kućnim ljubimcima i hranom za kućne ljubimce u specijaliziranim prodavaonicama,

– G 47.8 – Trgovina na malo na štandovima i tržnicama,

– H 49.32 – Taksi služba i

– I 56.30 – Djelatnosti pripreme i usluživanja pića”, stoji u obavijesti Porezne.

Komentiraj