Poreč potvrđen za domaćina EP u karateu 2021.

Hrvatska će biti domaćin 56. Europskog prvenstva u karateu koje će se održati od 19. do 23. svibnja sljedeće godine u Poreču.

Potvrda je stigla u petak i iz Europske karate federacije (EKF), koja se za Hrvatsku odlučila u konkurenciji još 16 kandidata.
Ove godine otkazani su EP u azerbajdžanskom glavnom gradu Bakuu, te SP u Dubaiju. Sljedeće EP trebalo se prema ranijem rasporedu održati u Goteborgu, ali je nakon švedskog odustanka zbog niza problema uzrokovanih pandemijom koronavirusa hrvatska ponuda ocijenjena najboljom, pa će se najbolji europski karatisti prvi put nakon Zagreba 2009. godine za odličja boriti u našoj zemlji.
Očekuje se kako će na EP u Poreču sudjelovati sve članice EKF-a, ukupno 52 države, a bit će to ujedno i posljednje kvalifikacijsko natjecanje za izravan plasman na Olimpijske igre u Tokiju.
“Iznimno smo sretni i ponosni što smo dobili povjerenje za organizaciju 56. Europskog seniorskog prvenstva. To će definitivno biti jedan od najvećih i najznačajnijih sportskih događaja u Hrvatskoj 2021. godine. Elita seniorskog karatea će doći u Poreč. Nastupit će i natjecatelji koji će ostvariti plasman na OI, a neki od njih bit će i osvajači olimpijskih medalja”, istaknuo je među ostalim predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek.
Tijekom petodnevnog prvenstva tradicionalno će se održati i EP u parakarateu, a također i Izborni kongres EKF-a na kojem će se izabrati novih deset članova Izvršnog odbora Europske karate federacije za iduće razdoblje.

Komentiraj