JAKO NEVRIJEME ZAHVATILO ISTRU: Grmljavinski pljuskovi i olujni vjetar, gužve na izlazu iz Istarske županije

Dusko Marusic/PIXSELL

Područje Poreča i Novigrada u srijedu ujutro zahvatilo je jako nevrijeme uz obilan pljusak, jaku grmljavinu i olujni vjetar, a prema podatcima istarskoga meteo portala Istramet radi se o snažnoj grmljavinskoj ćeliji u sklopu hladne fronte koja je zahvatila zapad Istre.

“Osim vrlo velike grmljavinske aktivnosti, zabilježen je i silovit pljusak te za izbočenije dijelove obale uvijek neugodan sjeverozapadnjak” – navode u Istrametu i dodaju kako je najjači udar vjetra zabilježen u Poreču, a iznosio je čak 68 km/h, zatim Dajlu (43 km/h) te u Umagu (40 km/h). Što se tiče oborina, u Dajli je palo 35 mm, a uslijed dolaska nove linije nestabilnosti s mora će ta količina, prema prognozi Istrameta, u nastavku dana svakako rasti.

“Do kraja dana očekuje se vrlo promjenjivo vrijeme, lokalno uz mogućnost jačeg nevremena. Mogućnost za grmljavinske pljuskove pritom će rasti i na jugu Istre gdje je kiša do sada izostala” – navode u Istrametu.

I dok je nevrijeme s kišom i tučom zahvatilo sjeverozapadni dio poluotoka, jug Istre je pod oblacima, ali bez kiše. No, najava lošeg vremena i oblaci su s plaža potjerali brojne turiste koji su automobilima iz svih obližnjih mjesta pohrlili u središte Pule.

Prema podatcima Policijske uprave istarske, kolone vozila su i pred državnim graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, a na izlazu prema Sloveniji kolona vozila je duga oko pet i pol kilometara. Na Istarskom ipsilonu također je pojačan promet, a pred tunelom Učka u smjeru Rijeke kolona vozila je također oko pet kilometara. Inače, tijekom jutra na području Istre dogodila se samo jedna prometna nesreća i to na području Poreča gdje nitko nije ozlijeđen već je počinjena samo materijalna šteta.

Komentiraj