Popuštanje mjera: Slijedi puštanje javnog prijevoza u promet, vožnja isključivo sa zaštitnim maskama

U trenutnoj situaciji oko koronavirusa je najvažnije pronaći optimalnu mjeru između opreza i što normalnijeg funkcioniranja u svakodnevnom životu. Toga je svjestan i Stožer pa su već danas krenuli sa popuštanjem mjera u pogledu propusnica, a Krunoslav Capak je kao moguću sljedeću mjeru najavio puštanje javnog prijevoza.

To je svakako jedna od ključnih stvari za normalizaciju situacije s obzirom da je javni prijevoz mnogim građanima jedina opcija za otići na posao, u dućan ili općenito kretanje.

Prilikom današnjeg gostovanja na HRT-u Capak je dao naslutit kao će funkcionirati vožnja u javnom prijevozu.

“Javni  će prijevoz sasvim sigurno biti uskoro pušten, ali pod strogim epidemiološkim mjerama. Puno ljudi trpi ovu situaciju jer ne mogu na posao. Vjerojatno ćemo morati nositi maske”, istaknuo je Capak.

Odluka o kretanju bez propusnica na županijama

“Razmatrat ćemo danas tri zahtjeva, a ako se pojavi još koja županija i to želi, razmotrit ćemo i donijeti odluku”, rekao je i izrazio uvjerenje da će većina županija,na razini svojih stožera razmotriti je li epidemiološka situacija takva da to odobri ili ne. “A mi smo tu da damo konačnu riječ”, naglasio je Capak.

 

Komentiraj