POPUŠTANJA: U škole se vraća i dio učenika srednjih strukovnih škola

Zbog pada broja novozaraženih nastavlja se ublažavanje restriktivnih mjera, a odnosi se na nastavu srednjih škola.

Nakon učenika nižih razreda osnovnih škola, od danas se u škole vraća i dio učenika srednjih strukovnih škola. Moraju obaviti praktične vježbe koje se ne mogu provesti na daljinu, a važne su za obranu završnog rada.

Nastava uz propisane mjere opreza

Učenici i učitelji u školi trebaju poštovati mjere međusobnog razmaka, redovito dezinficirati i provjetravati učionice i radionice, svakodnevno mjeriti temperaturu. Pri ulasku u školu potpisat će izjavu da nemaju znakove akutne respiratorne bolesti i da im nije propisana mjera samoizolacije.

Praktični dio za strukovne škole

“Naši učenici trebaju nadoknaditi vježbe propuštene u radionicama i kabinetima, moraju obraniti završni rad, moramo im podijeliti svjedodžbe… Naravno, ako bude onih s negativnim ocjenama, onda će morati doći na popravni ispit”, kaže Anto Delač, ravnatelj Elektrostrojarske obrtničke škole, Zagreb za HRT.

“Teoretski dio nastave obavljam on line, to dobro funkcionira. Međutim, mi smo strukovna škola, posaditi rajčicu i pokazati putem društvenih mreža golema je razlika”, kaže Željka Tolić iz Agronomske škole u Zagrebu.

Komentiraj