POPOVICH “Svaki poraz boli. U ovoj situaciji boli još i više, ali život ide dalje”

Američka košarkaška reprezentacija prekinula je niz od 58 pobjeda u službenim utakmicama na velikim natjecanjima s NBA igračima porazom protiv Francuske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Posljednji put poraženi su u polufinalu Svjetskog prvenstva 2006. godine od Grčke, javlja HRT.

Francuzi su zasluženo slavili, što je na konferenciji za novinare kasnije potvrdio i izbornik američke vrste Gregg Popovich.

– Ovo je najbolja Francuska koju sam gledao. Oni sve rade kao momčad, a opet imaju sjajne pojedince. Zabijaju, skaču, i odgovaraju si na terenu. Danas su odigrali sjajnu utakmicu, rekao je Popovich dodavši kako nije sada važno tko je ovdje, a tko nije.

Američka reprezentacija nije došla u najjačem sastavu, a izborila je nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju gdje će igrati drugi igrači, što je potvrdio i izbornik.

– Bit će to druga momčad u Tokiju, to je sasvim sigurno. Kvalificirali smo se, tako da smo sigurni tamo. Za to ne moramo brinuti, dodao je Popovich.

– Svaki poraz boli. U ovoj situaciji boli još i više, ali život ide dalje. Voljeli bismo da smo pobijedili, kao i svi. Ali, svi mi imamo naše živote i obitelji, život mora ići dalje – rekao je Popovich.

U razigravanju za plasman od 5. do 8. mjesta SAD će igrati protiv Srbije.

– Nema se tu što mnogo za reći. To je sljedeća utakmica, obje momčadi željet će pobjedu, zaključio je američki izbornik.

Komentiraj