POPOV: “Prvi put poslije Mesića korektno su spomenute srpske žrtve”

Na ovogodišnjem obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja prvi put poslije Stjepana Mesića korektno su spomenute srpske žrtve, izjavio je za N1 predsjednik Centra za regionalizam iz Novog Sada Saša Popov.

“Ovo je prvi put, poslije Mesića, da su spomenute srpske žrtve, i to na jedan korektan način. Mislim da je to stvorilo jednu dosta povoljnu atmosferu da bi se moglo dogoditi nešto pozitivno. Hoće li se dogoditi, ovisi o nizu faktora – od odnosa unutar Hrvatske, ali i od odnosa Beograda i Zagreba”, ocijenio je Popov.

On nije bez zamjerki na ovogodišnje obilježavanje Oluje, ali drži “da u Hrvatskoj ima pozitivnih promjena u odnosu na prethodne godine”: “Milanović je pokazao antifašistički stav i drugačiju retoriku od Grabar Kitarović, a Plenković uspio potisnuti desnu struju unutar HDZ-a”.

Popov kaže da se službenom Beogradu nije dopala odluka političkih predstavnika hrvatskih Srba da odu u Knin. “Oni su samostalno, bez Beograda, donijeli odluku da Boris Milošević ide na to obilježavanje i to se Beogradu jako ne sviđa, jer im se ne sviđa ništa što nije pod njihovom kontrolom”, ocijenio je Saša Popov.

Komentiraj