Uragan Debbie i bujice vode koje je ostavio za sobom odnijele su još tri života u južnom dijelu Queenslanda. Nakon što se razina vode u rijeci Tweed malo spustila, pronađen je automobil s tijelima majke i dvoje djece.

Majka s dvoje djece, od osam i 11 godine, ostala je zarobljena u automobilu u naletu bujice, a njezino treće dijete, osmogodišnja kćer, uspjela se spasiti prije nego je automobil nestao pod vodom, javlja policija.

“Bilo je previše duboko, nismo mogli doći dovoljno blizu. Plivali smo i zaronili, ali nismo mogli ništa vidjeti”, kaže Ben Darcy iz ekipe spasitelja. BBC javlja da je preživjela djevojčica odvezena u bolnicu.

Australske vlasti upozoravaju na poplave u Rockhamptonu, središnjem dijelu Queenslanda, gdje se vrhunac poplava ne očekuje prije četvrtka za kada je najavljeno dizanje razine rijeke Fitzroy i do devet metara. Time će tisuće domova i poslovnih prostora biti u opasnosti.

Premijer Malcolm Turnbull rekao je kako već sada usmjerava ‘značajna sredstva’ u Rockhampton.

“Ovo je prirodna katastrofa koja se širi uzduž i poprijeko istočne obale Australije”, rekao je dodavši kako cijela zemlja dijeli tjeskobu i zabrinutost onih kojima su voljene osobe nestale tijekom poplave.

Komentiraj