Popis je sve duži: Preko reda se cijepio i Zoran Gobac

Posljednji u nizu onih koji su cjepivo protiv koronavirusa primili preko reda, ili po principu ‘da se ne baci’ dopredsjednik je Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac.

Gobac je već u listopadu prebolio koronu, ali se prije mjesec dana cijepio u jednoj zagrebačkoj bolnici. U tome, kaže, ne vidi ništa loše.

Uopće mi to nije tema za razgovor, ja sam visoko rizična osoba, tako da smo se mi cijepili kada se nitko nije htio cijepiti prije mjesec dana i to isključivo od viška cjepiva”, rekao je Gobac za Jutarnji.

U kojoj se zdravstvenoj ustanovi cijepio – ne želi otkriti. Gobac ponavlja da se cijepio isključivo s viškom cjepiva koje je ostalo iz otvorene bočice. Na pitanje zašto govori u množini i je li se još netko iz Hrvatskog rukometnog saveza ili rukometne reprezentacije cijepio kaže da to nije bitno.

“Ne vidim nikakav problem u tome. Mi plaćamo zdravstveno osiguranje isto kao i svi saborski zastupnici i cijepili smo se od viška cjepiva”, rekao je.

Ranije je otkriveno da su se preko reda, po principu ‘da se ne baci’ cijepili i rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras i njegova supruga, i to dok su bili ‘na konzultacijama na odjelu dječje stomatologije’. Obje doze cjepiva protiv koronavirusa primio je i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti ‘Fran Mihaljević’ Alemka Markotić potvrdila je da je na njenoj klinici cijepljena i njena majka. Jutarnji piše da se ovom popisu pridružio i političar i poduzetnik iz Metkovića Stipo Gabrić Jambo.

Komentiraj