Screenshot/Youtube

Popela se na Kip slobode iz prosvjeda protiv Trumpove politike

Uhićena je žena koja se u srijedu popela na postolje Kipa slobode kako bi prosvjedovala protiv protuimigrantske politike Trumpove administracije.

Protiv Therese Okoumou, Njujorčanke koja živi na Staten Islandu, blizu kipa, simbola prihvata migranata u Sjedinjene Države, podignute su tri optužnice, uključujući za povredu privatne imovine i ometanje javnog reda, priopćio je savezni tužitelj na Manhattanu.

Svaki od tih prekršaja može se kazniti s po šest mjeseci zatvora.

Okoumou ( 44) u srijedu se popela na postolje kipa i prisilila službenike nacionalnog parka da evakuiraju Liberty Island, otok na kojem se nalazi spomenik koji dnevno posjećuju tisuće ljudi.

Tužitelji kažu da je time prestrašila javnost i izložila opasnosti svoj i život policajaca. “Ako poštujemo pravo na mirni prosvjed, to ne uključuje kršenje zakona i izlaganje opasnosti”, rekao je Geoffrey Berman.

Okoumou je gotovo četiri sati odbijala sići. U majici organizacije koja se protivi Trumpu “Rise and Resist” (“Ustajte i pružite otpor”) policiji je rekla da će sići tek kada roditelji koji su ilegalno prešli meksičko-američku granicu budu sjedinjeni s djecom.

Oko 2300 maloljetnika odvojeno od roditelja u nekoliko posljednjih tjedana otkako je predsjednik Donald Trump uveo nultu toleranciju na ilegalnu imigraciju.

Komentiraj