Nakon što se medijima pronijela informacija da su Adris i Atlantic zainteresirani za osnivanje konzorcija putem kojega namjeravaju preuzeti pojedine Agrokorove tvrtke, pristižu reakcije, doznaje N1 televizija.

“Izvanredna uprava pozdravlja svaki iskaz interesa kojim se prepoznaju rezultati rada na restrukturiraju i uspješnost kompanija Agrokora, kojima ćemo nastaviti podizati vrijednost. Međutim, napominjemo da nema prodaje ključnih kompanija, niti prijedloga koji se tiču prodaje prije nagodbe. O prodaji ne odlučuju niti izvanredna uprava niti država, nego odlučuju vjerovnici”, poručili su za N1 iz Agrokora.

Mogućnost osnivanja konzorcija za Agrokor komentirala je i ministrica gospodarstva te potpredsjednica Vlade Martina Dalić.

“Ako bi ovo bilo točno to je za mene dobra vijest. Savjetnici Alix i partneri rade na pripremi nagodbe, zadaća je izvanrednog povjerenika da sačini i postigne nagodbu najkasnije u zakonom zadanim rokovima. Dobro je da postoji domaći zainteresirani kapital kada vjerovnici donesu odluku što će se kada i na koji način prodavati. Za mene je mogućnost da se i domaći kapital priprema kako bi bio spreman na odluke vjerovnike o budućnosti Agrokora dobra vijest”, izjavila je za Dalić.

Komentiraj