Ivo Cagalj/PIXSELL

VIDEO: PONOVNO – ZOLJA Hajduk se provukao na Poljudu, Ohandza opet spasio Splićane

Hajduk se uspio plasirati u treće pretkolo Europa lige – i to zahvaljujući požrtvovnosti Jeffersona i trenutku inspiracije Francka Ohandze. Splitska je momčad na Poljudu na kraju slavila sa 2:1, ali sve je izgledalo daleko od idealnog gotovo više od pola utakmice.

U vodstvo su došli u 22. minuti prekrasnim pogotkom Frana Tudora. Jefferson mu je lijepo glavom asistirao, a Tudor je efektno poluškaricama zabio za vodstvo.

https://www.youtube.com/watch?v=U8XzwBMZnBY

Bilo je za očekivati da će Hajduk jurnuti i po drugi gol i sigurnost, ali nakon samo četiri minute Rumunji su izjednačili. Izigrali su Hajdukovu obranu, bilo je tu odbijanaca, a na kraju je lopta došla do strijelca Ciucura, koji je stajao sam na rubu šesnaesterca.

https://www.youtube.com/watch?v=pRB9_Aajo2I

Još je neko vrijeme Hajduk igrao, ali su onda stali. Pušnik je na poluvremenu u igru ubacio jockera s klupe – Francka Ohandzu, popularnog ‘Franu Zolju’. Ipak, ekspresnog rješenja kao u Rumunjskoj nije bilo. Splićani su sve više griješili, a Rumunji krenuli na gol Dantea Stipice. Imali su nekoliko vrlo izglednih prilika, a u 57. minuti Jefferson izbija loptu sa gol crte.

Redale su se pogreške i kriva dodavanja jedno za drugim, ali bio je dovoljan samo jedan pas Nikole Vlašića u 90. minuti. Loptu je uputio prema Tudoru i Ohandzi. Loptu je odlučio uzeti Ohandza, s lakoćom se oslobodio je prvo Tudora pa i braniča Rumunja, i smireno zabio za erupciju veselja na Poljudu.

https://www.youtube.com/watch?v=VCfa8BJVomI

Navijači su pokušavali pjesmom i navijanjem kroz cijelu utakmicu dići svoje igrače, a zvižduci su bili sve češći.

Na kraju je ponovno Ohandza donio preokret, mirnoću. Pokrenuo je Hajduk u Rumunjskoj, a na Poljudu zacementirao prolazak Splićana u treće pretkolo. Ipak, nakon ove utakmice pamtit će se samo rezultat. Igra nije bila na nivou, obrana je ponovno bila puna rupa i vrlo, vrlo loša. Onolik broj pogrešnih dodavanja i takvu bezidejnost nismo vidjeli već neko vrijeme.

Rezultat je na kraju jedini bitan. Ali, Pušnik mora ozbiljno poraditi na svojoj obrani. Mogu se čuti isprike da je sezona tek na početku, ali ako ćemo suditi prema prikazanom, za uigravanje stoperskog dvojca Nižić-Ćosić vjerojatno je potrebno duže razdoblje nego što traje sezona. Hajdukovci najavljuju da će se dizati iz utakmice u utakmicu. Vrijeme će pokazati, sreća da navijači Hajduka imaju čelične živce.

Komentiraj

Source:Morana Kursar