PONOVNO ZAJEDNO Talijanka pronašla kćer 70 godina nakon rata

Pixabay

Devedesetdvogodišnja Talijanka uspjela je nakon 71 godinu pronaći svoju sedamdesetjednogodišnju kćer od koje je razdvojena krajem Drugoga svjetskog rata, prenose u ponedjeljak talijanski mediji.

Podrijetlom iz maloga sela u Emiliji Romagni, mlada je Talijanka poslana na rad u Njemačku gdje je 1944. ostala u drugom stanju s oženjenim njemačkim vojnikom. Njegova obitelj djevojčicu joj je oduzela odmah nakon rođenja, a djevojka se nakon rata vratila kući, ne gubeći nadu da će ikada pronaći svoju kćer.

Djevojčica je znala da joj je majka Talijanka, no mislila je da je umrla, a očeva obitelj se pobrinula za to da se majka i kći nikad ne susretnu.

 

  • Prošle se godine, nakon očeve smrti, sedamdesetgodišnja Margot Bachmann odlučila obratiti Međunarodnoj agenciji za potragu (ITS), njemačkom centru s bogatom dokumentacijom o ratu, nastojeći doznati bilo što o majci.

 

Uz pomoć talijanskoga Crvenog križa ITS je otkrio da joj je majka još živa i dvije žene sastale su se tijekom vikenda u malom mjestu Novellari u kojemu živi Margotina majka.

“Kada sam počela tražiti, nastojeći samo doznati neke podatke, nije mi palo na pamet da ću zagrliti majku. Otac mi je zabranio da je tražim, no odlučila sam to učiniti nakon njegove smrti, veliku mi je potporu pružila vlastita kći”, ispričala je Margot.

Glasnogovornica talijanskoga Crvenog križa Laura Bastianetto koja je pomogla u traženju, kazala je da je riječ o čudu. “Vrlo je rijetko da se majka i kći ponovno pronađu nakon čak 71 godinu. Češći je slučaj da se pronađu razdvojeni braća i sestre koji su preživjeli Drugi svjetski rat”, rekla je.

Komentiraj