Policija će spriječiti i najmanje izgrede te svaki pokušaj remećenja izbornog procesa u Stocu u nedjelju gdje će se ponovno održati izbori nakon što su nasilno prekinuti u listopadu prošle godine, priopćeno je u petak iz ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

Ministar unutarnjih poslova i ravnatelj Uprave policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Slađan Bevanda i Ilija Lasić posjetili su u petak Policijsku postaju Stolac gdje su održali radni sastanak s članovima operativnog stožera akcije “Izbori-Stolac 2017. godine”.

“Neće se tolerirati ni najmanji ekscesi, narušavanje javnog reda i mira ili ometanje izbora, ističu iz MUP-a HNŽ-a te pozivaju sve građane Stoca na mirno i dostojanstveno provođenje izbornog demokratskog procesa”, priopćeno je iz MUP-a HNŽ-a sa sjedištem u Mostaru.

Na sastanku u Stocu prvi ljudi policije i MUP-a dobili su informaciju da su pripadnici policije spremni izvršiti sve sigurnosne zadaće koje se stave pred njih.

Izbori u Stocu, koji su se s ostatkom BiH održavali 2. listopada prošle godine, prekinuti su nakon što su članovi bošnjačke Inicijative za Stolac premlatili dvojicu predstavnika izbornih vlasti u Stocu te oteli izborni materijal s više birališta.

Komentiraj