HVS

Ponajbolje europske ekipe na Super Finalu Europa Kupa u Gradu Rijeci

Grad Rijeka od sutra postaje središte europskog vaterpola.

Pod kapom krovne vaterpolske organizacije LEN, Hrvatska na Europa Kup Super Finalu ugošćuje ponajboljih osam reprezentacija starog kontinenta.

Do nedjelje, kada će se odigrati finale, odnosno odlučivati o najboljem iz dvije skupine tijekom četiri dana susretat će se u skupini A (Mađarska, Grčka, Italija i Španjolska), dok će u skupini B zaigrati (Hrvatska, Srbija, Crna Gora i Francuska).

Na konferenciji za javnost Hrvatskog vaterpolskog saveza izbornik Ivica Tucak, predsjednik HVS-a, Predrag Sloboda i reprezentativci Maro Joković te Ivan Buljubašić najavili su svoja očekivanja od turnira.

Izbornik Ivica Tucak najavio je da je ovo prvo službeno natjecanje u kojem je LEN dozvolio da se igra s 15 igrača.

Europsko prvenstvo koje će se odigrati u Barceloni ovo ljeto, a najglavnije je natjecanje u ovoj kalendarskoj godini, isto tako igrat će se s 15 igrača.

“Igramo kod kuće, aktualni smo Svjetski prvaci i naša je obaveza da damo svoj maksimum. Vjerujem da ćemo zaista odigrati dobar turnir. Naša je želja, kao i na svakom velikom natjecanju, da pokušamo otići do kraja i učinit ćemo sve da to napravimo”, rekao je Ivica Tucak.

Hrvatska reprezentacija sutra otvara turnir u 19 sati s reprezentacijom Francuske.

“To je reprezentacija koja je u kvalifikacijskom dijelu turnira pobijedila Španjolsku, a ako pobijedite Španjolsku sigurno je da ste ovdje s razlogom. Francuska pokušava napraviti iskorak u odnosu na kvalitetu koju je imala do sada te ćemo i ja i igrači to maksimalno respektirati. A onda ćemo po završetku razmišljati o Crnoj Gori, potom o Srbiji, i tako iz dana u dan”, rekao je izbornik.

“U samoj najavi ovog turnira spominjalo se da je ovo neslužbeno svjetsko prvenstvo, kada govorimo o jačini reprezentacija. Zaista gledajući spisak reprezentacija koje igraju, to se slobodno može zaključiti. Mislim da će turnir biti iznimno jak i zanimljiv za pratiti. Naša skupina je dosta zahtjevna, sve tri ekipe s kojima se susrećemo na zavidnom su nivou. Očekujem iznimno zanimljivu i tešku borbu. Što se tiče druge skupine, svaka ekipa može zauzeti prvo mjesto i ući u finale, prema tome očekuje nas jako zanimljiv turnir na Kantridi”, rekao je Maro Joković.

Ivan Buljubašić, hrvatski reprezentativac, proveo je u VK Primorje, riječkom klubu punih šest godina te se s veseljem prisjetio svojih vaterpolskih trenutaka na Kantridi i pozvao sve navijače da bodre reprezentaciju i na ovom turniru.

Komentiraj