Pompeo poručio da je nasilje nedopustivo, Bozkir zabrinut za demokraciju

Američki državni tajnik Mike Pompeo, vjeran suradnik republikanskog predsjednika, osudio je u srijedu nasilje Trumpovih pristaša koji su upali u Capitol u Washingtonu prosvjedujući protiv pobjede demokrata Joea Bidena na predsjedničkim izborima, a predsjednik UN-ove Opće skupštine Volkan Bozkir rekao je da je “veoma zabrinut” zbog “prekida demokratskog procesa u zemlji koja je domaćin Ujedinjenih naroda”.

“Putovao sam u mnoge zemlje i uvijek sam se zauzimao za pravo svakog čovjeka da mirno prosvjeduje za svoja uvjerenja i za svoje interese”, napisao je državni tajnik na Twitteru.

“No nasilje, ugrožavanje sigurnosti drugih ljudi, pa i onih koji su zaduženi za sigurnost svih nas, nedopustivo je i kod nas i u inozemstvu”, istaknuo je.

Predsjednik UN-ove Opće skupštine Volkan Bozkir rekao je u srijedu u poruci na istoj društvenoj mreži da je “veoma zabrinut” zbog “prekida demokratskog procesa u zemlji koja je domaćin UN-a”.

Zabrinut sam i zbog “nasilja u Kongresu u Washingtonu”, istaknuo je bivši turski ministar.

U drugoj poruci na Twitteru koju je objavio njegov tiskovni ured, Volkan Bozkir kaže da je “tužan” zbog događaja u američkome glavnom gradu. “Vjerujem da će mir i poštovanje demokratskog procesa prevagnuti u našoj zemlji domaćinu u ovom kritičnom trenutku”, dodao je.

 

Komentiraj