Filip Brala/PIXSELL

POMORSKE NESREĆE: Talijanka teško ozlijeđena na Silbi, na ronioca naletio gliser

U zadarskom akvatoriju u petak i subotu dogodile su se dvije pomorske nesreće u kojima je teže ozlijeđeno dvoje stranih turista – talijanska državljanka ozlijeđena je na Silbi, a kod otoka Pašmana na slovenskog državljanina je naletio gliser, priopćeno je iz Ministarstva pomorstva prometa i infrastrukture

Nesreća u kojoj je teško ozlijeđena talijanska državljanka C.B. dogodila se jutros u 6,50 sati, u luci Silba, prilikom pristajanja brodice naziva „Yak2“, dužine 10 metara, talijanske zastave kojom je upravljao njezin suprug M.B., također talijanski državljanin i vlasnik brodice.

Prema do sada prikupljenim podatcima zadarske Lučke kapetanije pretpostavlja se da je talijanska turistkinja pridržavala priveznu užad brodice koja su joj uslijed istezanja prikliještila šaku, pri čemu je došlo do presijecanja i otkidanja tri prsta. Nakon nesreće Talijanka je ukrcana u katamaran „Princ Zadra“ te je prevezena u Zadar gdje je zbrinuta na kirurgiji zadarske Opće bolnice.

Očevid o uzroku ove pomorske nezgode je u tijeku.

 Kod Tkona teže ozlijeđen slovenski ronioc

U pomorskoj nesreći kod Tkona na otoku Pašmanu, jučer oko 17 sati teže je ozlijeđen 54-godišnji slovenski ronioc, na kojeg je naletio gliser s njemačkom zastavom, dužine 5,7 metara, snage motora 74 kW, kojeg je vozio njemački državljanin L.J., (1969.).  Gliser je prešao preko slovenskog turista A.V. (1962.) u trenutku kada je izronio na morsku površinu,  pri čemu je zadobio teže tjelesne ozljede noge, te je hitno prevezen u zadarsku Opću bolnicu.

Djelatnici Lučke kapetanije Zadar obavili su očevid na poziciji nesreće kako bi utvrditi okolnosti ove teže pomorske nesreće.

Komentiraj