Pomoćnik ministra obrazovanja: Spremna su tri scenarija za novu školsku godinu

Početak školske godine postaje glavna tema za roditelje školaraca, a pomoćnik ministra znanosti i obrazovanja Momir Karin napominje kako škola počinje sedmog rujna s ciljem da se izvodi u potpunosti u školskim prostorijama.

Karin je u HRT-ovoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska  rekao kako  bez obzira na želje da se nastava izvodi u potpunosti u školama, postoje tri scenarija. Osim nastave u potpunosti u školama, drugi je scenarij mješovita nastava, a treći, najmanje poželjan, online nastava.

“Više neće biti kao dosad potpuna blokada cijelog sustava, nego ćemo, ako se pojavi nekakvo žarište, za njih davati jasne upute, tako da neće biti generalno za cijelu Hrvatsku”, rekao je Karin.

Karin je također rekao da će biti teško pridržavati se mjera, ali i izrazio sigurnost da su djeca dovoljno savjesna i da će slušati upute. Dodao je kako će organizirati nastavu da bude što manje kretanja, da se između smjena radi vremenski razmak kako bi se prostori mogli dezinficirati…

Maske u učionicama ne, ali na hodnicima da

“Vidjeli smo da u Njemačkoj također unutar učionica ne, ali na hodnicima da. To će sve odrediti stručnjaci, epidemiolozi i sigurno će škole dobiti na vrijeme jasne upute i informacije”, rekao je Karin.

Komentiraj