Pomoćnik ministra Medveda koji je razbijao po Vukovaru ponovno radi u Ministarstvu branitelja

Stjepan Sučić krajem studenog prošle godine razriješen je dužnosti pomoćnika ministra branitelja. Razlog za razrješenje bio je taj što je uhvaćen kako krši epidemiološke mjere u vukovarskom kafiću. Opirao se uhićenju, razbijao inventar i zapitkivao policajce “znaš li ti tko sam ja”. Index u četvrtak javlja da je Sučić ponovno angažiran u Ministarstvu branitelja, na temelju ugovora o djelu.

Portal je Ministarstvu poslao upit oko angažmana Sučića, a u odgvooru se navodi da je razlog zaposlenja ‘stručnost i iskustvo’. Na Sučićevo bivše radno mjesto Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice prošlog tjedna imenovala Ivonu Paltrinieri, koja je postala ravnateljicom Uprave za zatočene i nestale.

Dodali su i kako nije točno da je angažiranje njega među prvim potezima Ivone Paltrinieri. “G. Sučić angažiran je prije njezinog imenovanja temeljem Ugovora o djelu, i to zbog svoje stručnosti i iskustva na poslovima vezanim uz traženje osoba nestalih u Domovinskom ratu, kao i zbog izuzetno dobre suradnje s udrugama i članovima obitelji osoba nestalih u Domovinskom ratu, koji su mu u više navrata izrazili potporu”, odgovorili su Indexu.

No, informaciju na koje vrijeme i za koju plaću je Sučić zaposlen – nisu otkrivali. Dodali su, ipak, da je u Sučićevom mandatu uspostavljen hrvatski model traženja osoba nestalih u Domovinskom ratu te dodali kako vjeruju da će on pomoći u tom osjetljivom procesu.

Komentiraj