Pomoćnici u nastavi dobit će manje plaće zbog štrajka u kojem ne sudjeluju?

Iva Tadić iz udruge “Pomoćnici u nastavi” u nedjelju je, u emisiji ‘TNT’ N1 televizije, upozorila kako su od nekih jedinica lokalne i regionalne samuprave, preko kojih im se isplaćuju naknade, rekle da neće primiti plaću za dane štrajka iako u njemu formalno ne sudjeluju.

“Kada je krenulo sa štrajkom od stručnih službi je došao naputak da ako ima djece naše u nastavi da mi budemo u nastavi i da će nam to biti podmireno i na neki način nismo sudionici štrajka, ali ima škola koje su tražile da kao sastavni dio kolektiva i pomoćnici u nastavi sudjeluju u štrajku. Većina pomoćnika nisu došla pa su se stvorili problemi. Uputili smo dopis sindikatima kakvo je njihovo mišljenje, ali i gradovima i županijama koji isplaćuju naše plaće hoće li nam biti plaćeno”, rekla je.

“Iz nekih gradova imamo odgovor da nam neće bit plaćeno i sada ćemo mi koji nismo pokrenuli štrajk ćemo izgubiti od 300 do 600 kuna na naknadu od oko 2500 kuna”, upozorila je.

Izvijestila je da su većina djece koja su dobila pozitivno rješenje dobila pomoćnike, ali i dalje ih ima koji u osmom tjednu škole i dalje nemaju pomoćnike, a neki još nisu primili plaću jer udruge nisu dobile sredstva.

Komentiraj