Pomoćnica ravnatelja HZJZ-a: ”Nadamo se padu, ali samo pod uvjetom da se svi pridržavamo mjera i da shvatimo da treba prihvatiti cijepljenje”

Pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Marija Bubaš komentirala je aktualnu epidemiološku situaciju i naglasila je kako je loša odluka odbiti cijepljenje.

Može se reći da idemo u smjeru skidanja maski, jer će Hrvatska do 30.6. na raspolaganju imati 3 100 000 doza cjepiva. Bilježimo deseti dan stagnacije u trećem valu.

”Nadamo se padu, ali samo pod uvjetom da se svi pridržavamo mjera i da shvatimo da treba prihvatiti cijepljenje i doći odazvati se, a do tada se pridržavati mjera koje sprječavaju prijenos virusa s osobe na osobu. Suzdržavat se druženja, nositi maske i kad ne možemo izbjeći kontakt s nepoznatima dezinfekcija prostora”, rekla je za RTL Danas Marija Bubaš.

Splitsko-dalmatinska i Istarska županija su predložile da se pričesti i krizme odgode. Bubaš tvrdi kako je to jedno zrelo razmišljanje i preporuka koja se je u skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom. Takva postupanja pomažu da se smanji broj
zaraženih, naglašava Bubaš.

”Cijepljenje koje se provodi je sve intenzivnije i ljudi se pridržavaju mjera koliko god mogu i to je doprinijelo da nemamo  porast”, izjavila je Bubaš.

Premijer je kazao kako Hrvatska više nema problem s cjepivom. Bubaš kaže kako su građani i do sada uvijek mogli birati čime će se cijepiti, ako je ta mogućnost postojala na način da su mogli odbiti cjepivo.

”Mislim da je to loša odluka tko je donio takvu odluku, okrenuti se i otići, jer je time propustio taj termin. Nekom drugom je uzeo termin, a netko drugi je možda htio prihvatiti to cjepivo i odgodio je cijepljenje za tjedan-dva dok ne bi došao
do željenog cjepiva”, komentirala je Bubaš.

 

Komentiraj