RunCroatia

POLUMARATON NA PAGU: Utrka s pogledom na more i stoljetne maslinike

Treći međunarodni polumaraton u Novalji na otoku Pagu održat će se 29. travnja 2018., a ono što ovu utrku čini posebnom je atraktivna i zahtjevna staza od 21 kilometar koja spaja ribarsko mjesto Lun i turističko središte Novalju. Trasa ove zanimljive cestovne utrke ide preko otoka te trkačima pruža kompletan i prekrasan doživljaj Paga s pogledom na more, stoljetne maslinike i veličanstveni Velebit.

I ove godine treće izdanje polumaratona ima bogati vikend program, a poklapa se i s prvomajskim praznikom, što trkačima i njihovim obiteljima omogućava spajanja godišnjeg odmora između 27.04. do 01.05.2018.

Na dan utrke u zoni cilja u Novalji, na glavnom gradskom trgu, priprema se doček uz podjelu unikatnih medalja za sve sudionike, dodjelu nagrada na kvizu i ceremoniju za pobjednike. Na dan utrke u 7:15 sati organizatori trkače prevesti brodom do starta, a u slučaju lošeg vremena autobusom. Start polumaratona je u Lunu u 9 sati.

“U periodu kada na Pag rijetko koji turist zaluta, ovaj iznimni sportski događaj u Novalju dovodi goste iz Slovenije, BiH, Njemačke, Švedske, Austrije, Italije, Južne Koreje, Kanade i drugih zemalja. Na tu činjenicu smo iznimno ponosni”, kažu organizatori i dodaju da je ‘Run Croatia’ osnovana kako bi promovirala sport, zdrav način života i pobjednički duh – i to na način da surađuje sa sportskim institucijama i turističkim te trkačkim zajednicama, gradovima u Hrvatskoj i svijetu, kao i svim ostalim subjektima zainteresiranim za promociju sporta i pojedine turističke destinacije.

Komentiraj