Konferencija Rješavanje pitanja nejednakosti u športu: Položaj žena na rukovodećim pozicijama i sprječavanje nasilja nad ženama u športu održat će se 25. listopada 2018. godine u hotelu Dubrovnik u Zagrebu.

Konferenciju organiziraju EPAS Vijeća Europe u okviru predsjedanja Republike Hrvatske Odborom ministara Vijeća Europe u suradnji sa Središnjim državnim uredom za šport i Uredom za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske.

Konferencija se organizira u sklopu zajedničkog projekta Vijeća Europe i Europske Komisije „ALL IN: Towards gender balance in sport“.

Uz brojna predavanja, izlaganja primjera dobre prakse i interaktivne radionice Konferencija će se baviti istraživačkim dokazima i politikama u cilju povećanja broja žena na rukovodećim pozicijama te uklanjanju svih oblika nasilja nad ženama u športu.

Cilj Konferencije je razviti bolje razumijevanje uzroka, opsega, oblika te posljedica rodno uvjetovanog nasilja i nejednakosti u športu. Također ima za cilj podijeliti primjere dobre prakse, identificirati i raspraviti mjere za sprječavanje nasilja nad ženama u športu te pokušati postići bolju ravnotežu spolova na rukovodećim pozicijama u športu.

Komentiraj