Poljska stradalnicima u potresu dopremila šatore za stanovanje i drugu vrijednu pomoć

Poljski vojni zrakoplov s pomoći za stradale u potresu u Hrvatskoj sletio je u petak u Zagreb, izvijestilo je poljsko veleposlanstvo u Hrvatskoj.

“Na molbu hrvatske strane, dostavljamo vojne šatore za stanovanje za nekoliko stotina ljudi koji su izgubili domove uslijed potresa “, rekao je Mariusz Błaszczak, ministar nacionalne obrane Republike Poljske.

Poljski vojni zrakoplov u zagrebačkoj zračnoj luci, kamo je prvog dana 2021. dopremio pomoć postradalima u potresu u Hrvatskoj. Foto: Poljsko veleposlanstvo u Hrvatskoj.

Osim šatora, stigla je i dodatna potrebna oprema poput kreveta, madraca, vreća za spavanje i posteljine.

Istovar robe koju je postradalima u potresu prvog dana 2021. vojnim zrakoplovom dostavila Poljska. Foto: Veleposlanstvo Poljske u Hrvatskoj.

Poljska podrška je odgovor na informaciju o potrebi koju je Stožer civilne zaštite iz Petrinje uputio Veleposlanstvu Republike Poljske u Zagrebu dana 31.12.2020. godine. Nakon brze odluke i vrlo brzog djelovanja poljskih vlasti i Ministarstva obrane Republike Poljske, pomoć potrebitima stigla je u Hrvatsku već dan kasnije, na Novu godinu.

Oprema za postradale u potresu koju je prvog dana 2021. dostavila Poljska. Foto: Veleposlanstvo Poljske u Hrvatskoj.

Komentiraj