Poljoprivrednici pozvali Tolušića da se uključi u upravljanje Agrokorom i zaustavi uvoz

HINA/ Daniel KASAP

Zelena lista i Udruga poljoprivrednika na današnjoj su konferenciji za novinare ispred Agrokora zatražile da se ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić aktivno uključi u upravljanje Agrokorm i zaustavi uvoz, koji posljednjih mjeseci najviše generira Agrokor, odnosno Konzum.

Poručuju kako se posljednjih mjeseci, pogotovo zadnja dva mjeseca, uvozi više, poglavito voća i povrća, a jedan od najvećih uvoznika je Agrokor, odnosno Konzum, koji uvozi najviše jabuke, jaja i mliječne proizvode. Ako je istina da je Agrokor generator uvoza, Matić je prozvao Ramljaka da se oglasi i objasni kako on kao osoba koja je postavljena od vlasti može poticati uvoz.

Tihomir Jaić, predsjednik Hrvatske udruge poljoprivrednika i član Koordinacije dobavljača Agrokora, kaže da među vlasnicima OPG-a vlada velika neizvjesnost jer im još uvijek nisu isplaćeni stari dugovi, a, prema podacima koje je ranije iznio Agrokor, riječ je 36 milijuna eura. Naglasio je da se sve manje robe uzima od domaćih proizvođača, a sve se više okreće uvozu.

Podsjetio je da je Ante Ramljak, kada je Agrokor potvrdio da je dobio kredit od 470 milijuna eura, najavio da će prvom tranšom kredita u iznosu od 100 milijuna eura biti u potpunosti isplaćeni dugovi malim dobavljačima. Ali, iako je tranša realizirana, to se nije dogodilo, prenosi N1.

Komentiraj