POLITIČKI SUKOBI Vučić: Strahujem zbog situacije u BiH i regionalne nestabilnosti

Autor:

FaH

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić ukazao je u nedjelju u intervjuu na opasnosti od regionalne nestabilnosti i političkih sukoba.

“Danas imam samo jedan strah. To više nije ispunjenje naših ekonomskih reformi. To je regionalna nestabilnost i politički sukobi. Veliki strah imam zbog situacije u BiH”, rekao je u intervjuu listu Politika Aleksandar Vučić, kojeg idućeg tjedna očekuje sastanak s tročlanim predsjedništvom Bosne i Hercegovine.

Taj posjet uslijedit će nakon prošlotjednog incidenta u Potočarima kad su Vučić i srbijansko izaslanstvo napadnuti na komemoraciji srebreničkim žrtvama i poziva kojeg je srbijanski premijer potom uputio članovima predsjedništva BiH da što prije posjete Srbiju.

 

  • “Moja sujeta i ono što sam preživio ne smiju biti razlogom da ne radimo na najbolji način”, istaknuo je Vučić, podsjetivši da mu je samo tjedan prije komemoracije u Potočarima upravo bošnjački član predsjedništva BiH Bakir Izetbegović jamčio sigurnost.

 

Podsjetivši da je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika zamolio da “još jednom razmotri” odluku o raspisivanju referenduma o pravosudnim institucijama BiH, Vučić je rekao da razumije argumente, ali i moguće posljedice.

“Iako razumijem njegove argumente, cijena je previsoka”, rekao je Vučić.

Srbijanski premijer je, komentirajući nedavno glasovanje u UN o rezuluciji Velike Britanije posvećenoj genocidu u Srebrenici, rekao kako su “neki izvana željeli nepovoljne političke posljedice po Srbe i Srbiju, a onda kad je to propalo pokazaju znatno manji interes za proces pomirenja”.

“I to je rečenica kojom bih najbolje definirao ono što se dogodilo u Srebrenici i ono što će nam se događati u narednom periodu”, rekao je Vučić.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)