VLADA JE 24. KOLOVOZA USVOJILA Strategiju prometnog razvoja iz koje je izostavljen projekt izgradnje pruge Zagreb-ZabokVaraždin-Čakovec koja je bila jedan od ključnih uvjeta šefa Reformista i varaždinskog župana Radimira Čačića za podršku Andreju Plenkoviću

Tijesna većina Vlade Andreja Plenkovića u Hrvatskom saboru mogla je biti dovedena u pitanje zato što je iz Strategije prometnog razvoja Hrvatske izbačena takozvana “Čačićeva pruga”, odnosno oko 500 milijuna eura vrijedan projekt povezivanja sjevera Hrvatske željezničkom prugom sa Zagrebom, koji bi se financirao iz fondova Europske unije. Radimir Čačić, varaždinski župan, još je prije tri mjeseca govorio da su s projektom željezničkog povezivanja prstena Zagreb-Krapina-Ivanec-Varaždin-Čakovac interurbanom prugom u okviru 50 minuta od Zagreba upoznati i premijer Andrej Plenković i ministar prometa Oleg Butković.

Više pročitajte u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakGlavna banda Kolumbije spremna na predaju
Sljedeći članakCenk Tosun srušio Hrvatsku
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.