FaH

POLICIJSKI ŠTRAJK: Slovenska policija nema informacija o mogućim zastojima na granici

Prema navodima nekih slovenskih medija u nedjelju popodne bi zbog zaoštravanja štrajka slovenskih policajaca moglo doći do zastoja na graničnim prijelazima s Hrvatskom, no uprava slovenske policije to za sada nije mogla komentirati.

Hini je u vezi s tim u telefonskom razgovoru u slovenskoj policiji rečeno da za sada nemaju nikakve informacije o promjeni uobičajenog stanja na graničnim prijelazima, ne isključivši da bi do toga moglo doći u popodnevnim satima s obzirom na najave štrajkaškog sindikata.

Informativni portal “Žurnal” objavio je u nedjelju ujutro preporuku vozačima da u popodnevnim satima izbjegavaju granične prijelaze s Hrvatskom,  jer će skoro dvomjesečni bijeli štrajk policije, kako su sami ranije najavljivali, biti zaoštren dosljednom kontrolom putnika i vozila, što bi moglo izazvati zastoje i čekanja na granici, osobito jer se očekuje veći povratak hrvatskih turista koji se vraćaju sa skijanja.
Prometni portali jutros ne bilježe veće zastoje na graničnim prijelazima, osim dvosatnog čekanja pri ulasku autobusa preko Bregane.
Zadnji sastanak vodstva policije i predstavnika policijskog sindikata, koji je nezadovoljan pregovorima s vladom o povećanju plaća, održan je u petak, a izjave nakon njega nisu u potpunosti isključile mogućnost eskalacije štrajka, unatoč izjavi ravnatelja policije Marijana Fanka da će se promet na graničnim prijelazima i ovih dana odvijati normalno.

On je policajce u štrajku upozorio da graničnoj policiji u njihovu radu instrukcije daje vodstvo policije, a ne štrajkaški odbor te da bi stvaranje kolona i zastoja na granici s Hrvatskom bilo u suprotnosti sa schengenskim pravilima i slovenskiim propisima. Također je upozorio na mogućnost stegovne odgovornosti ako postupe drukčije.

Komentiraj