Policijska aplikacija nadograđena na engleski, njemački i talijanski jezik

HINA/ Zvonimir KUHTIÆ/ ik

MUP-ova mobilna aplikacija za anonimne prijave, “Policija – sigurnost i povjerenje”, nadograđena je i prevedena na engleski, njemački i talijanski jezik kako bi ju što lakše i učinkovitije koristili stranci koji razgledavaju turističke lokacije, borave na moru, u planinama ili uživaju u drugim pustolovinama.

U policiji napominju da je aplikaciju moguće koristiti i kao “poziv u pomoć ukoliko ste se izgubili i potrebno je organizirati traganje i spašavanje”.

“U takvim slučajevima obavezno omogućite lokaciju uređaja kako bi hitne službe mogle utvrditi vašu točnu lokaciju. Fotografijom okoline ili video zapisom možete zatražiti pomoć u situacijama u kojima možda iz sigurnosnih razloga nije moguće obaviti poziv ili niste u mogućnosti objasniti gdje se točno nalazite. U toj situaciji prijava poslana putem aplikacije pokazati će vaše točne geografske koordinate”, objavio je MUP na svojoj internetskoj stranici.

Za svaku, na ovaj način zaprimljenu dojavu, policijski službenici operativno-komunikacijskih centara pri policijskim upravama, odmah procjenjuju je li potrebno žurno postupanje te je šalju u rad nadležnoj službi.

Navedena aplikacija, izrađena u sklopu projekta E-policija, može se instalirati na tri mobilna operativna sustava: Android, iOS i Windows Phone OS.

Komentiraj