Policija zbog zvijezde serije Krim tim sazvala izvanrednu presicu

Policija je za danas u 15:30 sati sazvala izvanrednu konferenciju za novinare, zbog slučaja Leona Lučića, bivšeg policajca i glumca u seriji Krim tim 2 koji je završio u komi nakon što je kamatario jednog poduzetnika.

“Zbog velikog interesa medija u svezi slučaja kaznenog djela Iznude prijavljenog na području Policijske uprave zagrebačke upućujemo Vam poziv na konferenciju za medije kako bi razjasnili i argumentirano prezentirali rad policije”, stoji u objavi policije.

Konferencija počinje u 15:30 sati, a na njoj će govoriti Ivo Pelivan, pomoćnik načelnika za kriminalističku policu Policijske postaje Zaprešić, Boris Novak, Sektor kriminalističke policije, voditelj službe organiziranog kriminaliteta i Marija Goatti, voditeljica Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću.

Podsjetimo, Lučić je u utorak zbog teških ozljeda opasnih po život, koje je zadobio u tučnjavi u Draganiću prošloga tjedna, iz karlovačke Opće bolnice prebačen u zagrebačku Kliničku bolnicu Dubrava

Glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Andreja Lenard rekla je kako policija o tom događaju neće izvještavati dok ne završi kriminalističko istraživanje. Navela je da su mediji 11. siječnja, dan nakon te tučnjave, dobili informaciju da je započelo kriminalističko istraživanje. Iz policije nisu potvrdili medijske informacije da je riječ o mogućoj iznudi novca.

Voditelj karlovačkog Centra 192 Davorin Janković izvijestio je u subotu da se 10. siječnja oko 11.45 sati na nadvožnjaku autoceste A1 u blizini Draganića dogodio fizički sukob više muškaraca, te da su dvojica od njih u dobi od 48 i 38 godina teško ozlijeđeni, a jedan 48-godišnjak lakše.

Uz Lučića je u karlovačku je bolnicu u petak bio doveden još jedan muškarac, a ravnatelj Jančić rekao je kako on nije bio hospitaliziran, već ‘pregledan, obrađen te s ocjenom stanja pušten, a ne zadržan’.

Prema pisanju medija, povod tučnjavi navodno je bila iznuda od 100.000 eura, a RTL je objavio i audio snimku dogovora predaje novca koju navodno ima i policija, a koja navodno dokazuje da je Lučić od poduzetnika iz Zaprešića iznuđivao novac.

Odvjetnik tog poduzetnika Ljubo Pavasović Visković rekao je za RTL da je njegov klijent ‘prepraćen, priveden i ispitan’ zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Izrazio je uvjerenje da će vrijeme i istraga pokazati kako se ‘radi o tome da je on bio žrtva iznude, te da je postupao iz nužne obrane prema osobama koje su ga protupravno napale’.

Komentiraj