Screenshot/YouTube

Policija započela istragu protiv Ane Bučević

Policija je započela istragu protiv Ane Bučević, potvrđeno je za portal Index.

Nakon što su zaprimili prijavu Ministarstva zdravstva protiv Ane Bučević zbog nadriliječništva, samozvane motivacijske govornice, MUP je potvrdio kako je počeo istragu. Prošlog je tjedna psihijatar Herman Vukušić uputio otvoreno pismo Ministarstvu zdravstva, u kojem je od ministra Milana Kujundžića zatražio da se provjeri ima li elemenata kaznenog djela u radu Splićanke koja se predstavlja kao motivacijska govornica, a po struci je, inače, profesorica kineziologije.

“Ana Bučević inače je po zvanju profesorica kineziologije koja, po svojim vlastitim riječima, već godinama ‘podiže svijest o djelovanju Zakona privlačenja na život pojedinca, te podsjeća ljude o njihovoj sposobnosti kreiranja vlastitog života”, napisao je, između ostalog Vukušić.

Kazne za nadriliječništvo, koje se u slučaju Bučević treba dokazati, kreću se od jedne godine do čak 15 godina zatvora, i to u slučaju da se dokaže kako je netko nadriliječništvom ozbiljno naštetio bolesnoj osobi ili prouzrokovao smrt svojim savjetima ili tretmanima.

Nakon objave otvorenog pisma i najave kaznene prijave oglasila se i Ana Bučević. “U svom radu nikada niti jednom jedinom sudioniku mojih edukacija nisam davala ikakve medicinske savjete, nego upravo suprotno. S obzirom na to da sam apsolutno svjesna snage vlastitih uvjerenja, preporučujem sudionicima edukacija da snagom svog uvjerenja potaknu djelovanje lijekova koje uzimaju ili metode liječenja koju koriste. Nikada, ali baš nikada tijekom mog javnog rada nisam naišla na niti jedan primjer kojem je štetilo osvještavanje o snazi misli, uvjerenja, vibracije, te sposobnosti našeg tijela kao nevjerojatno energetskog sustava da snagom vjere, uvjerenja, misli i emocija pomognemo sami sebi u iscjeljenju. Željela bih također napomenuti da postoje brojni znanstveni dokazi i priznata istraživanja o tome što smo sve kadri napraviti snagom uma i vlastite vibracije”, napisala je Bučević.

Komentiraj