EPA/ARMANDO BABANI

Policija upala u sjedište najveće njemačke banke

Njemačka policija upala je u četvrtak u sjedište Deutche Banka u Franfurtu. Kako piše BBC, radi se o istrazi o pranju novca. Njemački javni tužitelj ustvrdio je kako su dva zaposlenika pomogla klijentima u pranju novca iz kriminalnih aktivnosti.

Policijska vozila viđena su ispred nebodera najveće njemačke banke. U akciji sudjeluje oko 170 policajaca i dućnosnika, a pretražuju se i drugi uredi dljem grada Frankfurta.

Tužitelji istražuju jesu li zaposlenici Deutsche Banka pomogli klijentima u otvaranju off-shore računa kako bi na njih prenijeli novac zarađen kriminalnim aktivnostima.

Deutsche Bank izvijestio je kako su njihove dionice pale za 3 posto, nakon objave vijesti o raciji. Potvrdili su da je policija upala u nekoliko njihovih banaka u Njemačkoj, te kako potpuno surađuju u istrazi.

Policija je zaplijenila papirologiju i elektroničke dokumente.

Istraga je započela nakon otkrića Panama Pepersa 2016. godine, kad je objavljena ogromna količina informacija potekla iz jedne od najtajnovitijih svjetskih kompanija, panamske tvrtke pod nazivom Mossack Fonseca. Tada su banke, među kojima su i švedska Nordea i njemačka Handelsbanken, kažnjene zbog pranja novca.

Komentiraj