Policija uhitila tipa koji je u Novom Zagrebu provalio u čak 28 automobila

Zagrebačka policija u petak je izvijestila da je nad 42-godišnjakom dovršeno kriminalističko istraživanje za kojeg se sumnja da je u čak 28 navrata na području Novog Zagreba provalio u parkirane automobile iz kojih je ukrao razne predmete.

“Sumnja se da je od 4. svibnja do 25. studenoga 2020. godine na području Novog Zagreba, u ukupno 23 navrata, neovisno o dobu dana, provalio u parkirana vozila, 22 osobna i jedno teretno, tako da je prikladnim predmetom razbio staklo, obio vrata ili na drugi način provalio te iz vozila otuđio sunčane naočale, novčanike s dokumentima i novcem, mobitele, odjeću i drugo. U tom je razdoblju, sumnja se, u još četiri navrata pokušao provaliti u parkirana vozila, no u svojoj namjeri nije uspio”, navode iz policije.

Uz navedena dijela, 42-godišnjak još se sumnjiči da je u srpnju 2020. iz nezaključanog automobila ukrao torbicu i mobitel, a u još jednom navratu krajem lipnja 2020. ušao u nezaključani automobil u Novom Zagrebu, ispremetao stvari, ali ništa nije ukrao.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. Ukupno procijenjena materijalna šteta je 24.650 kuna.

Komentiraj